Gatavo.com Logo 512x512px

Pufīgās jogurta ābolu pankūkas

Pufīgās jogurta ābolu pankūkas
  • Sagatavošanas Laiks
    10 min
  • Gatavošanas Laiks
    20 min
  • Porcijas
    6
  • Gatavs
    30 min

Pufīgās jogurta ābolu pankūkas. Jo pufigāks rīts, jo labāk izdevusies diena. Svētdienu rītiem piestāv pankūkas un vafeles.

Vairāk ābolu pankūkas receptes meklē ŠEIT.

Vai zināji?

Āboli tiek pieminēti mitoloģijās un reliģijās. Tie tiek saistīts tieši ar auglības, skaistuma, mīlestības un aizliegtā augļa tēmu.

Nosaukumu “ābols” sākotnēji apzīmēja daudzus svešzemju augļus, ne tikai ābolus mūsdienu izpratnē. Tāpēc pilnīgi droši nav iespējams zināt, vai ābols leģendā ir ābols, bumbieris vai persiks.

Piemēram, antīkajā Grieķijā, ābols tika saistīts ar Afrodīti, un ābola pamešana kādam bija simboliska atzīšanās mīlestībā, savukārt tā noķeršana vai pieņemšana – apstiprinājums pretmīlai.

Ābols tiek pieminēts arī  bībelē. Pastāv uzskats, ka par pamatu varētu būt citāda latīņu vārda tulkošana – proti vārds mālum (ābols) un mălum (ļaunums) abi tiek rakstīti vienādi – malum. Aizliegtā augļa koks savukārt tiek saukts par “Ļaunā un labā zinošo koku”, un latīņu valodā, “ļaunais un labais” ir bonum et malum.

Vēlāk, renesances mākslinieki iedvesmojušies no Grieķu mitoloģijas un Hesperīdu zelta āboliem, tikai nostiprināja ābola, kā nemirstības, zināšanu, kārdinājuma, grēkā krišanas un grēka kā tāda simbolu, to gleznojot savos Ēdenes dārza attēlojumos. Interesanti, ka, arī kaklā esošais Ādamābols, savu simbolisko nosaukumu ir guvis par “godu” Ādama nokostā ābola kumosam. Pufīgās jogurta ābolu pankūkas.

Sastāvdaļas

    Pamācība

    Solis 1

    Iesit bļodā olu, sakul kopā ar cukuru un sāli.

    Solis 2

    Pēc tam pievieno kefīru, ābolu biezeni un atkal iekul.

    Solis 3

    Tad pievieno un iekul miltus un sodu. Mīklai pēc konsistences jāsanāk kā biezam krējumam.

    Solis 4

    Pannā uzkarsē eļļu. Un cep pankūkas no abām pusēm zeltaini brūnas.

    Secinājums

    Lai labi garšo!

    Tev varētu arī patikt

    Atstāt Atsauksmi