Gatavo.com Logo 512x512px

Tofu kukurūzas un sparģeļu salāti

Tofu kukurūzas un sparģeļu salāti
  • Sagatavošanas Laiks
    10 min
  • Gatavošanas Laiks
    15 min
  • Porcijas
    4
  • Gatavs
    25 min

Tofu kukurūzas un sparģeļu salāti. Kas var būt vegānu virtuvē labāks par tofu. Izmēģini šos vienkāršos un garšīgos salātus.

Citas sparģeļu receptes meklē ŠEIT. Bet, kas vispār ir sparģelis, vari izlasīt bloga rakstā ŠEIT.

Vai zināji?

Sparģeļi ir lielisks šķiedrvielu avots, bez holesterīna un ar zemu kaloriju un tauku saturu. Starp dārzeņos atrodamajiem mikroelementiem, tas visvairāk satur K vitamīnu un B9 vitamīnu (folātus). No tā var arī iegūt  ikdienas ieteicamos A, C un E vitamīnus, kā arī fosforu, kāliju un olbaltumvielas.

Sparģeļu ēšanai ir daudz papildu priekšrocību. Tas var palīdzēt pazemināt asinsspiedienu, palīdzēt gremošanai un acu veselībai. Tomēr kā jau ar jebkuru produktu, ar to nevajadzētu pārforsēt un lietot mēreni.

Sparģeļi ir ne tikai zaļi. Lai gan zaļie sparģeļi ir visizplatītākā šķirne, sparģeļi var būt arī balti vai purpursarkani. Baltos sparģeļus audzē pazemē, lai tie netiktu pakļauti saules gaismai, kas sparģeļiem piešķir zaļo krāsu. Violetie sparģeļi savu krāsu iegūst no antocianīniem, kas ir antioksidanti, kas atrodami arī mellenēs un sarkanajos kāpostos.

Tofu ir sojas biezpiens vai siers. Tā gatavošana patiesi ir līdzīga piena produktu fermentēšanai, proti, raudzēšanai. Vienkāršoti – izmērcētas sojas pupiņas samaļ, pievienojot ūdeni, uzvāra un izkāš.

Tofu ir dažādas cietības pakāpes, nereti to bagātina ar kalciju. Cietajā tofu, ko Japānā sauc par momendofu jeb kokvilnas tofu (kokvilnas marles nospieduma dēļ), ir vairāk proteīnu, tauku un kalcija nekā citos tofu veidos, tāpēc tas ir piemērotāks cepšanai. Mīkstais kinugoshi jeb zīda tofu ir ar krēmveidīgu tekstūru, piemērotāks zupām (tradicionāli tas ir miso zupas sastāvā) un pudiņiem. Japānā zīda tofu ēd arī ar karoti, pievienojot nedaudz sojas mērces vai cukura.

Kāpēc to vajadzētu iekļaut ikdienas provīzijā? Tofu ir bagātīgs proteīna avots, turklāt vieglāk sagremojams nekā neapstrādātās pupas (tāpēc tas ir tradicionāls veģetāriešu un vegānu produkts), tajā ir daudz B grupas vitamīnu, dzelzs un kalcija, un, galvenais, neveicina holesterīna rašanos.

Lai labi garšo tofu kukurūzas un sparģeļu salāti!

Sastāvdaļas

    Pamācība

    Solis 1

    Smalki sarīvē citrona miziņu.

    Solis 2

    Sajauc citrona miziņu, oregano, 1 ēdamkaroti citrona sulas un 1 tējkaroti eļļas nelielā traukā. Un tajā ievieto biezās šķēlēs sagrieztu tofu.

    Solis 3

    Uzkarsē pannu. Ieliec tajā tofu, kukurūzu un sparģeļus ar eļļu. Kukurūzu apcep no abām pusēm 8 min. Tofu un sparģeļus, aptuveni 1-2 min., no katras puses. Sparģeļiem jābūt mīkstiem.

    Solis 4

    Tikmēr nelielā bļodā sajauc pesto, atlikušo citrona sulas un eļļu. Visu samaisi.

    Solis 5

    Gatavās kukurūzas vālītes sagriez 1,5 cm biezās kārtās. Liec traukā kopā ar tomātiem (sagriez tos uz pusēm) un sparģeļiem.

    Solis 6

    Pasniedzot uz šķīvjiem, virsū liec tofu un aplej ar pesto mērci. Un beigās, pārkaisi ar sieru.

    Secinājums

    Man vēl salātiem patīk pievienot arī nedaudz rukolu. Lai labi garšo!

    Tev varētu arī patikt

    Atstāt Atsauksmi